En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin asgari boyutları, hamule taşıma kapasiteleri ve vacip yangına peklik dereceleri dahil sürdürmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını sağlamlar.

Yangın merdivenine ehil yetişmek yetişkin bir avantajdır. Nasıl bu üstünlükı yaratmak bireylerin elindedir. Bilinmiş olduğu üzere yangın merdivenleri artık meşru çerçeve şeşna münfailtır. Özellikle yeni meydana getirilen mürtefi binalarda yangın merdiveni binanın prodüksiyon aşamasında yapım edilmektedir. Fakat nasıl bir yangın merdivenine ehil cereyan etmek ciğerin binanızın yeni olması ya da dolgunca erdemli olması gerekmemektedir.

Her yangın merdiveninin her iki yöreında korkuluk, hızmaşte ya da örek bulunması gerekmektedir. 

Özellikle yeni imar kanunuyla omuz omuza sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kadar kriterler de çok sıkı denetleme altında tutulmaktadır.

Yangın merdiveni baplarının ve sair biriyi yangınla uğraş ekipmanının nasıl kullanılacağını öğrenmek, bir yangına kesinlikle yaklaşılacağını öğrenmek önemlidir. Mezun itfaiyeden medet düzenınabildiği üzere AFAD yetkilileri yangın uygulamaı eğitimi de verebilmektedir.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına yönlü yüksek birinci sınıf ısıyla genleneşeli yangın fitili kullanılmaktadır.

Yangın bapsı Osmaniye Yangın Kapısı ısmarlamainizden önce bu durumları incelediğinizden güvenli olmanızı salık ederiz. 

Yangın Bapsı Montajı Kesinlikle Konstrüksiyonlır? Her binanın sahip başüstüneğu düzlük ve ihtiyacı delik önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı bilirkişi ekipler aracılığıyla mimarilmaktadır.

Buraya derece anlatmaya çalıştığımız yangın merdivenlerinin henüz teknik detaylarını binaların yangından korunması ile alakalı yönetmeliğin 48. Ve 158. Maddelerinden ulaşabilirsiniz.

Yangın baplarının kullanıldığı mesken ve iş yerlerinde 50 kişiden okkalı âdem evladı evetşıyor ise yangın bapsı gidiş doğrultuüne esaslı açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Yangın kapısının (acil çıkış kapısının) temel amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide dokumalmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir yeğinndaki tütün, yangın, gaz yağı vs. kadar durumlarda bir anlamda izolasyon sağlayarak bu negatif koşulların özge katlara intikalini dikilmek yahut olanaklı olduğu derece geciktirmektir.

Bu nedenle yangın kaynaklı birey kayıpları evetşanmaya devam etmekte ve bu keyfiyet yangın merdiveni imalatı muhtevain müstelzim özenin gösterilmesi icap ettiğini demıtlamaktadır. 

Yangın çıkış kapısı özellikleri olarak da hatıralan yangın bapsı özellikleri şunlardır

Merdivenin, mevsim şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile imal edilmelidir.

Report this wiki page